מחבת גדול (קודם לטיגון הבצלים ואח"כ לטיגון הקציצות)
כף גדולה לערבוב
תרווד לטיפול בקציצות (הפיכה מצד לצד והוצאה מהשמן החם)
נייר סופג
2 צלחות גדולות (אחת לקציצות לפני הטיגון והשניה אחרי הטיגון)
מצרכים
תפוח אדמה גדול
קילו בשר טחון (בקר, עוף או מעורב)
חצי צרור פטרוזיליה\ כוסברה ושמיר
2 בצלים
2 ביצים
חצי שקית פירורי לחם
עגבניה גדולה
שמן קנולה
מלח ופלפל, אבקת מרק
אופן הכנה
מבשלים את תפוח האדמה עד שהוא רך, מועכים לפירה
במקביל קוצצים 2 בצלים דק ומטגנים עד שהם מזהיבים
קוצצים דק דק את הפטרוזיליה הכוסברה והשמיר
מערבבים בסיר: את בשר, בצל מטוגן ופירה אחרי שהם התקררו, מערבבים היטב
ממשכיכם לערבב: מוסיפים 2 ביצים, את הירוקים הקצוצים ואת העגבניה קצוצה דק
מטבלים במלח ופלפל (אפשר להוסיף כף אבקת מרק), פירוריי לחם ושקית אבקת אפיה
מערבבים את התערובת היטב
לוקחים חלק מהתערובת שנכנס לכף יד, מגלגלים בכפות הידיים ליצירת עיגול, כשהוא מושלם משטחים מעט– זוהי קציצה אחת. בכדי שהקציצה לא תדבק לידים צריך להרטיב אותן מדי פעם במים
מכינים כ-10 קציצות ומטגנים 4 דקות מכל צד במחבת עם שמן שעובר את גובה מחצית הקציצה
ממשיכים כך עד לסיום כל הקציצות (כ-30 עד 40 קציצות)