דלג לתוכן
בית
אודות
סיורים עם לביא
ירושלים העתיקה – הסיור המקיף
הר הבית וסביבותיו
טעימות ונחלאות
מגדל דוד – הסיור המקיף
עין כרם – שכונה, אומנות וטבע
יפו – הסיור המקיף
רמלה הסיור המקיף
עכו – הסיור המקיף
הספרים שלי
גלריית תמונות
קצת מתכונים
צרו קשר
בית
אודות
סיורים עם לביא
ירושלים העתיקה – הסיור המקיף
הר הבית וסביבותיו
טעימות ונחלאות
מגדל דוד – הסיור המקיף
עין כרם – שכונה, אומנות וטבע
יפו – הסיור המקיף
רמלה הסיור המקיף
עכו – הסיור המקיף
הספרים שלי
גלריית תמונות
קצת מתכונים
צרו קשר
054-6782299
עוגת לימון בחושה עם חמוציות
כלים
תבנית אינגליש קייק
מכשיר לסחיטת לימון
2 קערות, אחת גדולה אחת בינונית
סיר קטן
כף מתכת רגילה
כף עץ לבחישה
קיסם
מגרדה דקה
המצרכים לעוגה
1.5 כוסות קמח לבן
שקית אבקת אפייה
גרידת מלימון אחד
1 כוס סוכר
1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי
3 כפות מים
3 ביצים L
1/2 כוס שמן קנולה
כוס חמוציות טריות או חמוציות מיובשות שהוטבלו במיץ (תפוזים או חמוציות)
המצרכים לסירופ לימון
1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי
1/4 כוס סוכר
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות
מנפים יחד לקערה את הקמח ואבקת האפייה.
מערבבים בקערה נפרדת את גרידת הלימון עם הסוכר
מוסיפים את מיץ הלימון, המים, הביצים והשמן ומערבבים לתערובת אחידה
מוסיפים את תערובת הקמח לבלילת הלימון ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
משמנים תבנית אפיה (אני משמן עם חמאה)
מעבירים את הבלילה לתבנית האפייה
מקמחים את החמוציות (בכדי שלא ישקעו לתחתית)
אופים כ-30 דקות עד שהיא מכינה עפ"י ניסוי הקיסם
מכינים את סירופ הלימון בסיר קטן: יוצקים את מיץ הלימון ומוסיפים את הסוכר. מבשלים על להבה בינונית עד שהסוכר נמס כולו והתערובת שקופה ונוזלית
כשהעוגה אפויה, מנקבים בה חורים עם קיסם
יוצקים את סירופ הלימון באופן אחיד על גבי העוגה.
מחכים לפני הגשה שעוגה תתקרר ושהסירופ יספג