אלו גובי – תבשיל כרובית ותפוחי-אדמה בסגנון הודי

כלים

  1. סיר בינוני
  2. סכין גדולה וסכין קטנה לחיתוך ירקות 
  3. קרש לחיתוך הירקות
  4. כף עץ גדולה לערבוב 
  5. כפית
  6. כוס (למים חמים)

 

מצרכים

  • כרובית בינונית
  • 4 תפוחי אדמה
  • בצל גדול
  • 2 עגבניות בינוניות
  • 4 שיני שום
  • חתיכה קטנה של ג'ינג'ר
  • 2-3 כפות שמן (קנולה או זית)
  • מלח גס
  • כוס מים חמים
  • חצי צרור כוסברה
  • 1/2 כפית כורכום טחון, 1/2 כפית כמון טחון, 1/2 כפית פפריקה מרוקאית חריפה בשמן

 

אופן ההכנה

  1. חותכים את הכרובית לתפרחות בגודל בינוני. לא מוותרים על הגבעול – קולפים וחותכים גס.
  2. מקלפים וחותכים גס את תפוחי האדמה גדולים
  3. מחממים את השמן בסיר בגודל בינוני. 
  4. קוצצים דק את השום והג'ינג'ר ומטגנים חצי דקה
  5. חותכים לפרוסות דקות את הפלפל החריף, הבצל והעגבניות, מוסיפים לסיר ומבשלים כ-5 דקות
  6. חותכים חצי חבילת כוסברה דק ומוסיפים
  7. מוסיפים את תפוחי האדמה והכרובית ואת הכמון, הכורכום, והפפריקה ומערבבים היטב
  8. מוסיפים את המים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים מעל להבה בינונית 20-25 דקות או עד שתפוחי האדמה רכים.

 

מעבירים את התבשיל לצלחת הגשה, מקשטים עם הכוסברה הטרייה ומגישים מיד.

זה יכול ללכת טוב עם יחד עם אורז בלבד לצמחונים, או כתוספת למנה בשרית.